Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Galén s.r.o.
Název knihy:Z Aeskulapovy druhé kapsy - Obory konzervativní
Autor:Svatopluk Káš
ISBN:80-72623-57-5
Rok vydání:2005
Vazba:110x190 mm, vázané, černobíle
Počet stran:336
Doporučená
prodejní cena:
250,00
Anotace:Z chystaného čtyřdílného souboru medicínských historek je tato kniha v pořadí druhá. Po Aeskulapově první kapse, která obsahovala humorné příběhy z operativních oborů, přicházejí v Aeskulapově druhé kapse na řadu obory konzervativní. Najdete zde řadu historek o našich slavných lékařích, jakými byli profesoři Thomayer, Pelnář, Vančura, Syllaba, Prusík, Charvát, Vondráček a mnozí další, kteří byli nejen věhlasnými odborníky, ale též lidmi s velkým smyslem pro humor.

»Každý správný internista je rozvážný lékař, který se nikdy nikam nežene, do pokoje vstoupí vždy pomalu, uchopí vás za ruku a pomalu počítá puls. Internisté totiž léčí tím, že přemýšlejí.« Tak charakterizuje lékaře-internisty s jistou dávkou nadsázky autor ve svém úvodu. V tomto díle jsou obsaženy i ostatní obory interní (balneologie a revmatologie, rentgenologie a radiologie), dále dětské lékařství, neurologie, psychiatrie, dermatologie a venerologie.

WWW:http://www.galen.cz/idistrik/obchod/titdetail.php?titul_id=2389
Žánr:beletrie česká
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016