Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Andrea Sasínová - Nakladatelství ŠUPLÍK
Název knihy:Pod hladinou slov
Autor:Žák Michal
Distributor:Nakladatelství Šuplík
ISBN:978-80-7550-140-0
Rok vydání:2023
Měsíc vydání:02
Vazba:brožovaná
Počet stran:270
Doporučená
prodejní cena:
345
Anotace:Publikace „Pod hladinou slov“ obsahuje výběr článků brněnského rodáka Michala Žáka z let 2017—2022, publikovaných hlavně v BrnoŽurnálu, mediální doméně Syndikátu novinářů jižní Moravy, i jinde. Fejetony, komentáře, úvahy a glosy jsou uspořádány do tří oddílů.
Úvodní část s názvem V náruči Brna zahrnuje články s brněnskou a moravskou tematikou včetně pojednání o významných, ale pozapomínaných osobnostech spjatých s Brnem (jezuité — zejména Jakub Kresa —, dále František Bělský, Tunál Divíšek aj.) a dalších zajímavostech (název města, symboly městských částí, Ježíškova tříkolka apod.).
Část Střípky životaběhu je inspirována autorovým životem a jeho kulturními zájmy, zejména poezií, jazykem, filmem a historií (Skácel, Sdružení Q, Marketa Lazarová, husité, westerny atp.).
Závěrečná Všehochuť čili dort pejska a kočičky má široký záběr od záležitostí jazyka, věcí denní spotřeby, jídla i domácích zvířat až po výročí významných děl (Dantova Božská komedie, Eliotova Pustá země) a knih vyšlých v poslední době. Vše je posuzováno z hlediska českého jazyka, s důrazem na etymologii.
Kniha navazuje na předchozí autorovu knihu „Trochu jinak“ z roku 2017.
WWW:Publikace „Pod hladinou slov“ obsahuje výběr článků brněnského rodáka Michala Žáka z let 2017—2022, publikovaných hlavně v BrnoŽurnálu, mediální doméně Syndikátu novinářů jižní Moravy, i jinde. Fejetony, komentáře, úvahy a glosy jsou uspořádány do tří odd
Žánr:beletrie česká
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016