Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Bourdon a.s.
Název knihy:Vzestup a pád jedné družby
Autor:Martin Hála, Olga Lomová a Sinopsis
ISBN:978-80-7611-082-3
Rok vydání:2023
Vazba:pevná
Počet stran:416
Doporučená
prodejní cena:
499
Anotace:Výbor novinových komentářů a dalších textů projektu Sinopsis k česko-čínským vztahům v uplynulém desetiletí. Od naivních očekávání Zemanovy „ekonomické diplomacie" k jejímu krachu po kolapsu čínské společnosti CEFC a zmizení jejího předsedy a prezidentova poradce Jie Ťien-minga. Následné ústupové manévry místní propekingské lobby, pokoutná snaha o „racionalizaci" diskuze o Číně, předžalobní výzvy, roušková diplomacie a „posunování" vztahů samozvanými „zmocněnci". Byla to dekáda bohatá na kolosální omyly, křiklavé konflikty zájmů, aféry a skandály, jež by neměly upadnout v zapomnění.

Kniha podává vybrané dobové texty zasazené do širších souvislostí ve stručných přehledech důležitých událostí rok po roku od vzniku projektu Sinopsis v roce 2016. Historické panorama místy přerůstá ve společenské panoptikum, ale dokládá i zdravou skepsi a odolnost české veřejnosti vůči nedomyšleným plánům některých jejích politických představitelů.
WWW:https://nakladatelstvi-bourdon.cz/produkt/vzestup-a-pad-jedne-druzby/
Žánr:beletrie česká
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016