Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Radioservis a.s.
Název knihy:Ukradené fantazie
Autor:Josef Nesvadba
EAN:8590236113626
Rok vydání:2022
Vazba:CDmp3
Doporučená
prodejní cena:
329
Anotace:Stárnoucí a už trochu rezignovaný psychiatr dostane do rukou úžasný vynález PSYCHOFON, který zachycuje a překládá lidskou řeč do roviny emocí. Ale i tento vynález se dá zneužít...

Hrají:
Jiří Adamíra, Luděk Munzar, Jana Hlaváčová, Hana Maciuchová, Jaroslava Adamová, Jana Štěpánková a mnozí další.
Režie Jiří Horčička

AČKOLI BYL A JE SPISOVATEL JOSEF NESVADBA SPOJOVÁN S ŽÁNREM SCI-FI, on sám se tomu bránil a považoval to za zjednodušující nálepku. V rozhovoru pro Československý rozhlas v roce 1965 to upřesnil: "Já vlastně takovou čistou science-fiction - s výjimkou pár povídek - nepíšu. Původně se tomu žánru říkalo "takové jiné povídky", takže říkám, že píšu takové jiné povídky. A v těch nesmí chybět dobrý příběh a zvraty v ději."
Nesvadbovy povídky byly skutečně jiné, a to nejen v rámci sci-fi, ale i obecně české literatury druhé poloviny 20. století. Autora zajímaly především lidské charaktery a bystře analyzoval motivy jejich jednání skryté pod povrchem. Inspirace z praxe měl nepochybně dost, jako diplomovaný psychiatr byl průkopníkem individuální i skupinové terapie u nás a spisovatelství měl takříkajíc na vedlejší úvazek. Přesto napsal úctyhodný počet povídek a několik románů. Ty nejlepší povídky byly zařazeny do více světových antologií sci-fi a vyšly v překladech v USA, Velké Británii, Německu a dalších zemích.
WWW:https://www.radioteka.cz/detail/croslovo-788749-josef-nesvadba-ukradene-fantazie
Žánr:beletrie česká
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016