Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Marek Belza
Název knihy:HRDINŮM SE NEDĚKUJE
Autor:Podracký Vlastimil
Podtitul:Příběh Vladimíra Hučína
Distributor:Kontakt
ISBN:80-903360-7-8
Rok vydání:2006
Měsíc vydání:09
Vazba:váz.
Počet stran:592
Doporučená
prodejní cena:
449,- Kč
Anotace:Vladimír Hučín (*1952) je nejmladším členem Konfederace politických vězňů. Aktivně vzdoroval normalizačnímu komunistickému a sovětskému okupačnímu režimu, prošel peklem normalizačních věznic včetně pověstných Minkovic. Vytrval ve svém odboji s mimořádnou důsledností na jedné straně a ohleduplností na straně druhé. Nikoho ani nezranil i přes bolestivé šrámy a věznění, která na této cestě sám utržil. Na rozdíl od jiných polistopadových celebrit, nezpohodlněl pod přívalem poct, občansky pracoval stejně skromně a poctivě dál jako před rokem 1989. Jeho statečný postoj mu v březnu 2001 přivodil propuštění z BIS, teatrální zatčení policejním protiteroristickým komandem a roční vazební stíhání, o kterém se až dnes po všech zprošťujících rozsudcích obecných soudů a nálezech Ústavního soudu běžně píše jako o komplotu bývalých estébáků, komunistických prokurátorů a normalizačních soudců.
Kniha žánrově spadá do beletrizující literatury faktu. Je založena na autentickém vyprávění Vladimíra Hučína a na dobových dokumentech při současné fiktivní stavbě doširoka větvených doprovodných příběhů. Vytváří tak rozsáhlou a mnohovrstevnou fresku klenoucí se od počátku období normalizace do současnosti. Formát 148 ´ 210 mm v pevné vazbě s matnou laminací. Rozsah 592 stran textu a 32 stran fotografických příloh. Doslov Martin Vada
WWW:http://mbelza.sweb.cz/vlastimil_podracký_hrdinům_se_neděkuje.htm
Žánr:beletrie česká
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016