Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Nakladatelství Meander
Název knihy:DŮM MYŠEK: SAM A JULIE V CIRKUSE
Autor:Karina Schaapman
Překladatel:Lenka Sovová
Ilustrátor:Karina Schaapman
Distributor:Kosmas
ISBN:978-80-7558-023-8
Rok vydání:2017
Vazba:V8
Počet stran:67
Doporučená
prodejní cena:
398
Anotace:Myšky Sam a Julie se seznámily v  Domě myšek, kde obě bydlí. Ačkoli jsou každý úplně jiný, vlastně naprosté opaky, stala se z  nich nerozlučná dvojka. Když se tedy Julie a její maminka vydávají na letní putování s  cirkusem, Julie o tom Samovi všecko píše v dopisech. Jak je to tam barevné a napínavé. Jak si našla kamaráda klauna Enrika. Jak se přátelí s  akrobatkou Sylvanou, která umí neuvěřitelné kousky na visuté hrazdě. A Sam? Ten zase píše jí – o tom, co je nového v  Domě myšek, který nikdy nespí. Ponořte se znovu do poutavého příběhu dvou kamarádů v  ručně vyráběném kouzelném světě.
Karina Schaapman ve své nové knize vychází z  vlastních vzpomínek na mládí, kdy sama jezdila s  cirkusem. V  tomto příběhu se objevuje nejen legendární kartonový Dům myšek, který sama autorka vyrobila, ale také naprosto nový model cirkusového stanu. A jak je u autorky zvykem, těšit se můžete na ty nejmenší detaily, které čerpá z  vlastních vzpomínek – obytné vozy, cirkusácké pomůcky i nejrůznější zvířectvo. Kromě toho nechala Karina Schaapman tentokrát zmenšit skutečné dopisy, fotografie i plakáty z  dob svého mládí, díky kterým je dobrodružství Sama a Julie ještě reálnější.
WWW:http://www.meander.cz/dum-mysek-sam-julie-v-cirkuse
Žánr:dětská literatura (česká i překladová, beletrie i literatura faktu)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016