Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Nakladatelství Tomáše Janečka,  EMITOS
Název knihy:Rozpouštění bolesti
Autor:Fehmi Les, Robbins Jim
Podtitul:Jednoduchá cvičení pro trénink mozku zaměřená na úlevu od chronické bolesti
Překladatel:Veronika Hublová
Distributor:Kosmas
ISBN:978-80-87171-38-7
EAN:9788087171387
Rok vydání:2014
Měsíc vydání:6
Vazba:brožovaná
Počet stran:202
Doporučená
prodejní cena:
330,-Kč
Anotace:Kniha Rozpouštění bolesti je plodem čtyřicetiletého výzkumu a praktického využívání biofeedbacku (biologické zpětné vazby). Její autor, psycholog Les Fehmi, čtenářům přibližuje svoji metodu tlumení akutní i chronické bolesti různého původu. Fehmiho metoda pomáhá zmírňovat bolesti zad, šíje a hlavy, bolesti svalů a kloubů a rovněž intenzivní poúrazové bolesti. Metodu s úspěchem používají také vrcholoví sportovci, od nichž je očekávána extrémní výkonnost. Protože umožňuje elegantním způsobem snížit úroveň stresu a zamezit jeho kumulativnímu působení, může sloužit ke zlepšení celkového fyzického i psychického zdraví a k navození pocitu životní pohody.
Často až překvapivě účinná metoda vychází ze skutečnosti, že bolestivý vjem je zpracováván v mozku, i když bolest zpravidla cítíme na nějakém konkrétním místě v těle. Fehmi čtenářům vysvětluje, že se mohou naučit ovlivňovat a harmonizovat mozkovou aktivitu a bolest v mozku utlumit, rozpustit. Za tímto účelem vypracoval soubor jednoduchých cvičení, jejichž podstatou je změna způsobu, jakým obvykle, nejen na bolest, zaměřujeme svoji pozornost.


Les Fehmi, PhD, je certifikovaný instruktor biofeedbacku a ředitel Centra pro biofeedback v Princetonu v New Jersey. Dlouhodobě se věnuje klinickému výzkumu záměrného ovlivňování mozkové aktivity – neurofeedbacku. Vyvíjí bohatou konzultační činnost pro školy, státní instituce, korporace a sportovní kluby. Společně s Jimem Robbinsem vydal knihu The Open-Focus Brain: Harnessing the Power of Attention to Heal Mind and Body.
Jim Robbins je novinář, autor populárně vědeckých článků a častý přispěvatel New York Times, Smithsonian, Scientific American a Discover. Je autorem knihy A Symphony in the Brain: The Evolution of the New Brain Wave Biofeedback.

WWW:www.janecekemitos.cz
Žánr:odborná literatura a učebnice (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016