Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Zděnka Blechová
Název knihy:Karty Ctnosti a nectnosti
Autor:Zdenka Blechová
Podtitul:aneb vesmírné pravdy
Ilustrátor:Vladimír Malovec
Distributor:Zdenka Blechová
ISBN:978-80-87413-31-9
EAN:9788087413319
Rok vydání:2013
Měsíc vydání:09
Vazba:V1
Počet stran:76
Doporučená
prodejní cena:
550
Anotace:Chcete se dozvědět, jaká rodová vlastnost u vás přechází z generace na generaci? Která vlastnost je mojí silnou stránkou z minulých životů, a které se naopak musím naučit a je mojí slabinou? Jakou vlastnost si přitahuji na druhých? Toto vše a odpovědi na další otázky vám zprostředkují karty „Ctnosti a nectnosti.“  Jsou učebnicí vašich světlých a stinných stránek. Každá duše se učí být celistvá, sjednotit v sobě klady a zápory. Člověk v sobě má obojí a záleží, čeho je v jeho osobnosti více. Čím více kladů, tím méně učení. Čím více záporů, tím více učení, aby se člověk mohl dostat do rovnováhy a napravil v sobě svého ducha – myšlenku k čestnosti. A tak se stále prostřednictvím druhých poznáváme a nacházíme si své stíny, které na nich vidíme.
Předlohou pro tyto karty mi byly sochy Matyáše Bernarda Brauna na zámku Kuks. Obdivuji jeho díla a zvláště na sochách ctností a neřestí Braun zachytil duševní stavy postav. Sám pocházel z devíti dětí a musel se snažit uživit sám. Byl neobyčejně pracovitý a pilný. Jen všechny sochy ctností a neřestí vytvořil s pomocí tovaryšů během dvou let. Všechny ztvárnil jako ženy. Umřel docela mladý ve věku 54 let.
WWW:www.zdenkablechova.cz
Žánr:obrazové publikace (české i překladové)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016