Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Nakladatelství Tomáše Janečka,  EMITOS
Název knihy:Riskantní záležitost
Autor:Foster Stephen J.
Podtitul:Ekologické katastrofy. Příroda z pohledu jungiánské psychologie
Překladatel:Veronika Hublová
Distributor:Kosmas
ISBN:978-80-87171-32-5
EAN:9788087171325
Rok vydání:2012
Měsíc vydání:10
Vazba:brožovaná
Počet stran:156
Doporučená
prodejní cena:
359,-Kč
Anotace:V centru Fosterova zájmu je vědomý a zodpovědný vztah člověka k přírodě. Jeho důležitost vystupuje do popředí právě v době, kdy nás věda, ústy svých špičkových představitelů, varuje před nebezpečím vyplývajícím z pokračující devastace přírody a předkládá nám katastrofické scénáře budoucího vývoje.
S. J. Foster na mytologickém a současném kazuistickém materiálu demonstruje, jaké psychologické a sociální důsledky může mít a má kořistnický postoj člověka k přírodě. Je zřejmé, že my, moderní lidé, stále hrajeme riskantní hru s přírodou rozehranou našimi předky na úsvitu lidských dějin – a ukazuje se, že riziko je obrovské.
Autor však také nabízí psychologické řešení současné skličující a traumatizující situace, které nalézá v zaujetí nového postoje k přírodě, ve vytvoření rovnocenného partnerského vztahu s přírodou – nejprve na úrovni individuální a následně kolektivní. Výchozím bodem cesty vedoucí k proměně a rozšíření vědomí může být prožitek smyslu a významu, splynutí s přírodou, prožitek „jednoho světa“. Vybaveni schopností rozlišovat, imaginací a kreativitou můžeme vyrazit na cestu, jejíž možný průběh i cíl nastínili alchymisté, J. R. R. Tolkien i C. G. Jung.

O autorovi:
Stephen J. Foster, Ph.D., M.A., je absolventem Inter-Regional Society of Jungian Analysts, soukromou praxi provozuje v Boulderu, v Coloradu. Získal titul Ph.D. z organické chemie a má firmu poskytující poradenské služby v oblasti posuzování ekologických a zdravotních rizik spojených s ukládáním a odstraňováním nebezpečného odpadu ve Spojených státech i ve světě.
WWW:www.janecekemitos.cz
Žánr:odborná literatura a učebnice (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016