Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Andrea Sasínová - Nakladatelství ŠUPLÍK
Název knihy:Alaska Joe
Autor:Benoni Jassik
Distributor:nakladatelství Šuplík.cz
Rok vydání:2011
Měsíc vydání:09
Vazba:pevná lepená
Doporučená
prodejní cena:
297 Kč
Anotace:Benoni Jassik se narodil před koncem druhé světové války v Praze, kde jeho matka působila jako baletka v pražských divadlech a otec byl, jako voják Wehrmachtu nasazen do Prahy jako trumpetista v německém orchestru a po osvobození se musel s německou armádou stáhnout zpět do Německa. V roce 1968 se mu podařilo na pozvání vycestovat do tehdejšího západního Německa, kde pak žil 21 let. V letech 1980-84 pracoval v Kanadě u hranic s Aljaškou. Zde se také seznámil nejen se svou budoucí ženou, ale hlavně se svým zaměstnavatelem Joem. S nadsázkou se dá říci, že toto setkání navždy změnilo jeho život. "Protože, kdo Jožínka nezažil, neuvěří."

Když dosáhl předepsané výšky a letadlo bylo v rovině, dostal nápad.

"Vieš lietať?"

"Josef ne, vždyť v tom sedím poprvé v životě."

"Teraz tuna už pár minut sedíš, pozri sa, to nie problém."

Začal šlapat na pedály vlevo, vpravo a letadlo s námi začalo mávat ze strany na stranu, pak začal kroutit, zatlačovat a vytahovat volant a my dělali různé nedokončené loopingy. Já myslel, že tam hodím šavli na palubní desku a on se zase zasmál a řekl: "Jednoduché, čo?"

Ještě mi řekl, že musím udržovat tolik a tolik feetů výšky a směr podle nějaké stupnice. Pak pustil volant a říká: "Tak choď, ja mám tuná knižku a ja to chcem dočítať, keď uvidíš také velké strieborné tanky, tak si išiel dobre. Trefil si sa, to je Aklavik."
WWW:http://www.suplik.cz/Knihy/Alaska-JOE.aspx
Žánr:beletrie česká
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016