Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:NPÚ ÚOP
Název knihy:Generosum labor nutrit
Autor:ed. Petr Kroupa, Eva Dvořáková
Podtitul:Sborník k poctě Bohumila Samka
Ostatní spoluautoři:Milena Flodrová, Kaliopi Chamonikola, Kateřina Dolejší, Lenka Kudělková, Miloš Stehlík, Pavel Zatloukal, Petr Pelčák, Dušan Riedl, Jiří Kroupa, Ivo Hlobil, Zdeněk Kazlepka
Distributor:NPÚ ÚOP v Brně
ISBN:978-80-86752-70-9
Rok vydání:2010
Měsíc vydání:05
Vazba:brož.
Počet stran:214
Doporučená
prodejní cena:
400 Kč
Anotace:PhDr. Bohumil Samek (1932) zasvětil celý svůj život soupisu památek na Moravě. Přestože byly dosud vydány „pouze“ dva díly (písmena A – N), odvedl gigantické dílo, na kterém jinde ve světě běžně pracují rozsáhlé týmy řadu let. Kromě této své hlavní činnosti po celý život publikuje v časopisech, v jeho bibliografii však najdeme i notoricky známé tituly zejména s brněnskou tematikou. Na začátku 90. let krátce působil jako ředitel brněnského pracoviště památkového ústavu.
Právě zde vznikl nápad připravit k jeho polovičnímu jubileu v roce 2007 sborník. Sešli se v něm kolegové, přátelé, historici a historici umění, stejně jako Bohumil Samek svázaní ve své práci především s moravským prostředím.
Žánr:odborná literatura a učebnice (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016