Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Ing. Ivo Stehlík - nakladatelství Stehlík
Název knihy:Šmajdovinky
Autor:Vladimír T. Gottwald
Ilustrátor:Tomáš Wurst
ISBN:80-902707-4-3
Rok vydání:2002
Vazba:pevná bez přebalu
Počet stran:82
Doporučená
prodejní cena:
148
Anotace:Máte-li rádi vodnické pohádky, je tato kniha přesně pro vás. Jadrně a vtipně psané příhody vodníka Šmajdy a obyvatelů Křapkova, které vás dojmou i pobaví - pohádka o tom, jak přišel vodník Šmajda do Křapkova, jak spláchnul dyzentýry, překročil bludný kořen, jak potkal Kosťáka a odnaučil hejkala hulákat. Jak vyprávěl pohádky pulcům a žabáčkům a jak se zamiloval do jívové víly, nebo jak Křapkováci nenašli poklad a jak k nim přijeli komedianti – o tom a o mnohém dalším je toto půvabné vyprávění známého herce Vladimíra T. Gottwalda.

,,Vodník Šmajda se vylíhnul z nějaké jikry, která se mi jakýmsi záhadným způsobem zatoulala do hlavy někdy kolem Vánoc 1996. Jak, to nevím. Možná v tom bylo nějaké vodnické kouzlo. A mezi prvními, kdo se s tím šmajdavým zeleným mužíčkem seznámil, byla jedna malá holčička, ze které už je dnes slečna. Tatínek té holčičky pak k těm příběhům začal kreslit obrázky. Za odměnu (nebo že by za trest?) se koneckonců také do jedné pohádky dostal, stejně jako ostatně další moji známí, přátelé a kamarádi...“ (autor)
WWW:knihystehlik.eu
Žánr:dětská literatura (česká i překladová, beletrie i literatura faktu)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016