Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Ing. Ivo Stehlík - nakladatelství Stehlík
Název knihy:Dcery Měděné ženy
Autor:Anne Cameronová
Překladatel:Blumfeld 2000 a Naďa Johanisová
Ilustrátor:Slávka Štrbová
ISBN:80-902707-5-1
Rok vydání:2003
Vazba:pevná s přebalem
Počet stran:127
Doporučená
prodejní cena:
198
Anotace:Strhující vyprávění kanadských indiánských žen, které autorka s jejich svolením zaznamenala, upravila a vydala. Jde o prastaré ženské legendy z počátku času, což je i ve světové literatuře ojedinělé, protože většinou se setkáváme s legendami spíše mužskými.

Kniha vychází z vyprávění indiánek skupiny Nutka z ostrova Vancouver. Podobně jako další kmeny severozápadního pobřeží, i Nutkové žili po dlouhá tisíciletí v hustých skalnatých lesích lemovaných oceánem po svém a postupně tu vybudovali unikátní a kultivovanou civilizaci. Vpád Evropanů ji ochromil, ale naštěstí ji nedokázal zničit úplně. Ústní tradice zachovala mnohé, co se zdálo být ztraceno, a díky ní na stránkách této knížky znovuožívají legendy o Měděné ženě, která se dokázala uživit v pustině i překonat vlastní samotu, a Hromovém ptáku s peřím barvy duhy. Vypráví o nesmírném utrpení, kterým tito lidé museli projít, o statečných ženských bojovnicích i klaunkách, které sloužily jako morální zrcadlo společenství, ale dokázaly se také účinně postavit vetřelcům. Kniha ale není rekviem nad nezadržitelně zanikající kulturou, naopak je oslavou její vytrvalosti a naděje, kterou přináší. Pomáhá ženám nacházet samy sebe, aniž by zpochybňovala roli mužů.
WWW:knihystehlik.eu
Žánr:beletrie překladová
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016