Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:FOTEP
Název knihy:Sbohem, staré řeky
Autor:Miloš Spurný
Překladatel:Irma Charvátová, Tony Long
Ilustrátor:fotografie Miloš Spurný
Distributor:Fotep
ISBN:80-86871-07-X
Rok vydání:2007
Vazba:pevná
Počet stran:138
Doporučená
prodejní cena:
590,- Kč
Anotace:Kniha Sbohem, staré řeky je nevšedním vědecko-výtvarným dokumentem. V historických souvislostech kniha sleduje jedinečný ekosystém krajiny lužních lesů, mokřadů a luk v nivách dolních toků Dyje, Svratky a Moravy. Soubor 82 fotografií Miloše Spurného zachycuje tuto krajinu od poloviny 50. let až do roku 1978. Autor se soustředil především na ty části krajiny, které podlehly přeměnám a likvidaci při rozsáhlých vodohospodářských úpravách.
Fotografie doprovází zamyšlení nad vývojem fotografované krajiny z díla biogeografa, doc. Ing. Jana Laciny, CSc., který od poloviny 70. let působil v Geografickém ústavu ČSAV při odboru hodnocení důsledků vodohospodářských děl.
Fotografickou tvorbu Miloše Spurného hodnotí v publikaci PhDr. Antonín Dufek, PhD., dlouhodobý vedoucí fotografického oddělení Moravské galerie v Brně, autora fotografií i způsob jeho tvorby přibližuje čtenářům jeho manželka, doc. RNDr. Věra Spurná, DrSc.
Tato publikace s unikátními historickými snímky nadchne nejen obdivovatele výtvarné krajinářské fotografie, ale i čtenáře, jimž není lhostejná ochrana životního prostředí.
WWW:www.fotep.cz
Žánr:obrazové publikace (české i překladové)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016