Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Nakladatelství Tomáše Janečka,  EMITOS
Název knihy:Mytologémy
Autor:Hollis James
Podtitul:Ztělesnění neviditelného světa
Překladatel:Štěpán Kaňa
Distributor:Kosmas
ISBN:978-80.87171-06-6
EAN:9788087171066
Rok vydání:2009
Měsíc vydání:2
Vazba:Brožovaná
Počet stran:138
Doporučená
prodejní cena:
255,-Kč
Anotace:James Hollis se věnuje zkoumání mytologémů – základních motivů či prvků všech mýtů. Jednotlivé mytologémy, jejich soubory i celé mýty jsou neoddělitelnou součástí našeho života, ať si toho jsme vědomi či nikoli: jako prostředníci a ztělesnění jinak neviditelného světa se v našem životě často projevují jeho nevědomým formováním a nepříjemnými symptomy – jsou-li prožívány jako nevědomé příběhy; jsou však také nositeli pozitivních duševních hodnot, které mohou sloužit rozšíření vědomí.
James Hollis vysvětluje, jaký pro nás nevědomé mytologické příběhy mají význam, jak ovlivňují – negativně i pozitivně – naše životy, a co se stane učiníme-li je součástí vědomí. Vyvineme-li patřičné úsilí a překonáme-li strach a odpor našeho omezeného vědomí a uvědomíme-li si jaký příběh nebo lépe jaké příběhy v nás žijí, a jakými příběhy žijeme, s úžasem zjistíme, že náš život má hlubší význam a že je mnohem zajímavější, než jsme se dosud domnívali. Zjištění, že náš příběh je pro nás samotné zajímavý, se může zdát tváří v tvář neustálému utrpení jen skromnou útěchou, je však tím nejsmysluplnějším poznatkem, který můžeme během našeho krátkého života učinit. Vzít na vědomí příběhy, jimiž žijeme, znamená znovu získat schopnost úžasu, kterou jsme měli v dětství.
Podle Hollise můžeme, a také bychom v zájmu vlastního zdraví měli, znovu navázat životodárné spojení s energiemi proudícími mytologickými a náboženskými obrazy, s neviditelným světem rozprostírajícím se za nimi – s bohy, a společně s nimi a s patřičným respektem k tajemství, které ve svých proměnlivých formách ztělesňují, nyní již vědomě utvářet vlastní život.









James Hollis, Ph.D., je diplomovaný jungiánský analytik, absolvent Institutu C. G. Junga v Curychu. Je výkonným ředitelem C. G. Jung Educational Center v Houstonu a vice prezidentem Philemon Foundation, organizace usilující o publikování kompletního díla C. G. Junga. James Hollis je autorem jedenácti knih, které vydal v nakladatelstvích Inner City Books a Gotham Press. Soukromou praxi provozuje v Houstonu v Texasu.
WWW:http://www.janecekemitos.cz
Žánr:odborná literatura a učebnice (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016