Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Galén s.r.o.
Název knihy:Syndrom kolibříka - Neveselé kapitoly o vědě a moci aneb šedesát let zkušeností
Autor:Otakar Poupa
ISBN:80-72620-68-1
Rok vydání:2000
Vazba:110x190 mm, vázané, barevně
Počet stran:336
Doporučená
prodejní cena:
290,00
Anotace:Ve své vzpomínkové autobiografické monografii se profesor Otakar Poupa vyznává ze svých životních ideálů, splněných i nesplněných tužeb, zmařených plánů i nových nadějí a na pozadí historických událostí uplynulých šedesáti let podává obraz společnosti oné doby a života vědce v ní.

Už při svém studiu medicíny zažil uzavření vysokých škol nacisty. Po válce pak po krásných, ale krátkých třech letech svobody, kdy se s obrovským zanícením věnuje vědecko-výzkumné i pedagogické činnosti, přichází únor 1948. Politická moc se snaží předepisovat vědcům, jak mají myslet. Ale ani politická moc, ani nevyhovující materiální podmínky nezabránily vzniknout novým poznatkům a objevům. A opak se zdálo, že nastává doba uvolnění, že se blýská na lepší časy. Přišlo Pražské jaro 1968 a provolání Dva tisíce slov, jehož byl profesor Poupa spoluautorem. A pak už následovala nucená emigrace, kdy vědec musí opustit svůj domov z politických důvodů a putovat po světě, aby mohl přežít a dál pracovat v podmínkách, která věda vyžaduje...

WWW:http://www.galen.cz/idistrik/obchod/titdetail.php?titul_id=281
Žánr:beletrie česká
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016