Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Books & Pipes, z.ú.
Název knihy:Černý kocour
Autor:E. A. Poe
Podtitul:a jiné hororové povídky
Překladatel:Dana Krejčová
Ilustrátor:Luis Scafati
Rok vydání:2007
Měsíc vydání:10
Vazba:Pevná
Doporučená
prodejní cena:
299
Anotace:„Nečekám a ani nežádám, abyste uvěřili tomuto šílenému a zároveň docela obyčejnému příběhu, který vám tu hodlám vylíčit. Opravdu bych byl blázen, kdybych v to doufal, zvlášť když tomu nemohu uvěřit ani já sám. Přesto blázen nejsem – a určitě se mi to nezdálo. Ale zítra mám zemřít, a tak chci dnes ulevit svému svědomí. Rád bych světu předložil, jednoduše, stručně a bez složitého vysvětlování, k čemu došlo v mém domě. Ve svém důsledku mě tento podivuhodný sled děsivých událostí silně potrápil a nakonec docela zničil.“

Těmito slovy začíná známé dílo E. A. Poea - Černý kocour. V této i ostatních povídkách našeho výběru se čtenář setkává s jinou, temnější přirozeností, rozum se střetává s nepravděpodobností a objevuje se nadpřirozeno. Poe je právem považován za průkopníka hororových příběhů, který svými díly ovlivnil generace spisovatelů a pro mnohé z čtenářů dodnes zůstává nepřekonaným. Originální ilustrace známého argentinského umělce Luise Scafatiho výjimečným způsobem dotváří atmosféru Poeových příběhů.

Povídky v knize:
• Černý kocour
• Jáma a kyvadlo
• Předčasný pohřeb
Žánr:beletrie překladová
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016