Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Univerzita Karlova, Nakladatelství Karolinum
Název knihy:Michael Rentz fecit
Autor:Šerých, Jiří
Podtitul:Dvorní rytec hraběte Šporka
Distributor:Kosmas
ISBN:9788024612294
EAN:9788024612294
Rok vydání:2007
Měsíc vydání:04
Vazba:V8
Počet stran:520
Doporučená
prodejní cena:
1500 Kč
Anotace:Takřka devadesát let po velké Benediktově monografii o literárních aktivitách hraběte Šporka, Jiří Šerých představuje poprvé širší veřejnosti rytce, který přišel na počátku 20. let 18. století z Norimberka do čech, aby zde vytvořil rozsáhlé ilustrátorské dílo. V kukském kulturním ohnisku se zařadil po bok Matyáše BernardaBrauna mezi největší tvůrce českého baroka.
Autor sleduje vývoj a proměny Rentzova stylu v jednotlivých cyklech i volných listech, zachycuje tvorbu dalších dvou desetiletí po smrti hraběte, porovnává umělcovy kvality v rámci Čech a konfrontuje jeho práci s grafickou produkcí především Německa a Francie. Rentzovu tvorbu dokládá v knize a na CD přes 300 reprodukcí, sběratelům grafiky poslouží v druhé části knihy dnes kompletní soupis umělcova díla, obsahující přes 700 položek.





Velká monografie představuje poprvé širší veřejnosti rytce, který přišel na počátku 20. let 18. století z Norimberka do Čech, aby zde vytvořil rozsáhlé ilustrátorské dílo v knihách vydávaných F. A. Šporkem a po boku Matyáše Bernarda Brauna a Petra Brandla se tak přímo v kukském ohnisku zařadil mezi nejlepší umělce českého baroka. Autor sleduje vývoj a proměny Rentzova stylu v jednotlivých cyklech i volných listech, podchycuje tvorbu dalších dvou desetiletí po smrti hraběte, porovnává umělcovy kvality v rámci Čech a konfrontuje jeho ilustrátorskou práci s grafickou produkcí především Německa a Francie. Rentzovu tvorbu  dokládá v knize přes 300 reprodukcí, sběratelům grafiky poslouží v druhé části knihy kompletní soupis umělcova díla, obsahující přes 700 položek.
WWW:http://cupress.cuni.cz
Žánr:odborná literatura a učebnice (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016