Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:HOST – vydavatelství, s. r. o.
Název knihy:Union Atlantic
Autor:Haslett, Adam
Překladatel:Martina Neradová
ISBN:978-80-7294-347-0
Rok vydání:2010
Měsíc vydání:01
Vazba:váz.
Počet stran:296
Doporučená
prodejní cena:
299,- Kč
Anotace:Dychtivě očekávaný románový debut od autora sbírky povídek Ty tu nejsi cizí (v českém překladu vydal Host, 2010), která se dostala do finále soutěže o Pulitzerovu cenu.
Velice působivý portrét novodobých „zlatých časů“, první dekády dvacátého prvního století.



Hlavním tématem románu Union Atlantic je spor mezi mladým dynamickým bankéřem Dougem Fanningem žijícím ve světě velkých bankovních korporací a bývalou učitelkou Charlotte Gravesovou, romantickou ženou trpící duševní poruchou, z jejíchž úst zaznívá vášnivá kritika společnosti a obhajoba starých hodnot. Doug si postaví honosný dům na pozemku, který Charlottin otec daroval městu Finden. Charlotte se rozhodne, že ho odtamtud s pomocí soudu vystrnadí. Doug Fanning zastává významnou pozici v bance Union Atlantic, v jedné z největších finančních společností ve Spojených státech. Banka se snaží udržet nad vodou všemi možnými způsoby a Doug se do tohoto zápasu zaplete. A je to právě bratr Charlotte Gravesové, Henry Graves, prezident newyorské Federální rezervní banky, kdo bdí nad Union Atlantic a nad celým finančním systémem. Do stupňujícího se konfliktu mezi Dougem a Charlotte je vtažen i Nate Fuller, problémový student střední školy, jehož přítomnost v obou vzbudí silné emoce a který zasáhne do rozbouřených sousedských vztahů.
WWW:hostbrno.cz
Žánr:beletrie překladová
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016