Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:LIKA KLUB
Název knihy:DESÁTÁ MÚZA SAPFO
Autor:JONGOVÁ  Erica
Překladatel:Volejníková Hana
Ostatní spoluautoři:Tejkalová Jiřina - editor
Štroblová Jiřina - redakce veršů
Paták Zdeněk - grafická úprava
Distributor:Kosmas, Beta, Euromedia
ISBN:80-86069-43-5
EAN:978-80-86069-43-2
Rok vydání:2007
Měsíc vydání:05
Vazba:pevná s přebalem
Počet stran:352
Doporučená
prodejní cena:
249 Kč
Anotace:Román Desátá Múza Sapfo nás přenáší do doby starší než 2 600 let, kdy se na řeckém ostrovu Lesbos narodila Sapho, autorka erotické poezie. Na počátku příběhu se Sapho stává předmětem sázky mezi Diem a Afroditou. Zatímco Zeus prohlašuje, že Sapho své nadání, jež dostala od bohů,  okamžitě zahodí, jakmile se zamiluje do smrtelného muže, Afrodita je přesvědčená, že Sapho je hodna toho, aby byla navždy uctívána jako největší básnířka milostné poezie. Bohy podporovaná Sapho putuje z jednoho dobrodružství do druhého, prožívá intenzivní milostné vztahy s muži i ženami, třebaže romantický básník a otec její dcery zůstává největší láskou jejího života. Sapho, kterou stihl trest exilu, hledá ve světě lásku i vnitřní naplnění. Její hledání ji mimo jiné zavede do věštírny v Delfách, k egyptskému faraónovi, k Amazonkám i k Hádovi do říše mrtvých. Jejím věrným společníkem při setkání s kentaury, sirénami je Aisópos, první vypravěč prozaických bajek.
    Světově uznávaná americká spisovatelka židovského původu Erica Jongová ve svém třetím historickém románu umně spojila fikci, mystiku, historická fakta i spekulace a vytvořila působivý příběh o fascinující ženě ve fascinující době. Její trojrozměrný portrét básnířky Sapho doplněný ukázkami poezie strhne čtenáře svou živostí a přiměje je, aby jedním dechem přečetli příběh o ženě, která byla prohlášena za desátou Múzu.

Žánr:beletrie překladová
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016