Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:PAVEL DOBROVSKÝ - BETA
Název knihy:STALIN na dvoře rudého cara
Autor:Simon Sebag Montefiore
Distributor:Pavel Dobrovský – BETA
Vazba:Vázané
Počet stran:760
Doporučená
prodejní cena:
499
Anotace:Ještě padesát let po své smrti zůstává Stalin jedním z tvůrců našeho světa. Spolu s Hitlerem se rozsahem svých zločinů stal jedním ze zosobnění zla. I když toho víme spoustu o Hitlerovi, Stalin a jeho režim si podržují tajemství. V tomto poutavému líčení Stalinova “carského” dvora je živě zobrazen svět strachu a zrad, výsad a zhýralosti, vražd a surovostí, ale i tamější rodinný život.
Kdo vlastně byl ten mládenec z Gruzie, který se vyšvihl až do postavení vládce impéria? Jak vypadal jeho Himmler, Göring či Goebbels? Jakpak tito “bojaři” vládli? Jak se žilo v “horních deseti” rodinách? Simon Sebag Montefiore prozkoumal každý aspekt tohoto politika nejvyšší třídy  od jeho  tragického manželství a milenek přes jeho posedlost filmem, hudbou a literaturou až po ztotožnění vlastní osoby s cary. Simon Sebag Montefiore nám představuje méně záhadného, zato lidštěji působícího Stalina. Autor mu sice neupírá krutost, ale dodává mu lidštější rozměr, který nás nepřestává fascinovat.
WWW:www.dobrovsky.cz
Žánr:literatura faktu (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016