Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Smart Press, s.r.o.
Název knihy:Rok plný tvoření
Autor:Tereza Rak
Podtitul:pro sebe, svou rodinu a společné vzpomínky + dárkový balíček
Distributor:Smart Press, s.r.o.
ISBN:978-80-88244-44-8
EAN:9788088244448
Rok vydání:2024
Měsíc vydání:10
Vazba:pevná
Počet stran:240
Doporučená
prodejní cena:
559
Anotace:ak v sobě probudit kreativitu a s radostí tvořit útulný domov pro sebe, své děti i svou rodinu?

Tereza Rak, známá na sociálních sítích jako Srdce z jeřabin, spolupracovala s naším nakladatelstvím již při přípravě Vánočního a Jarního Tradináře.

Do své první knihy sepsala nejen vlastní populární a léty osvědčené návody a recepty pro děti i dospělé, ale také základní principy tvoření z papíru i přírodnin. Nabízí tak čtenářkám způsob, jak v sobě probudit tvořivého ducha a nápady si vymýšlet podle svého.

„Co tvořím dnes, bude jednou vzpomínkou mých dětí.“

KNIHA OBSAHUJE:

přes 170 receptů a návodů na tvoření pro každý měsíc v roce
návody na přípravu a výrobu dárků včetně jejich dekorací
tvoření pro děti i dospělé, nápady na dárky pro děti, tatínka, maminku i kamarády, inspiraci na originální narozeninovou oslavu, zužitkování sezónní úrody, tipy na bezodpadovou domácnost či útulný domov
odkazy na video u každého návodu a receptu
PROČ AUTORKA NAPSALA TUTO KNIHU

“Věřím, že každý z nás má moc změnit svět.
Možná máme někdy představu, že je potřeba dokázat něco velkolepého, o čem se všichni dozví a budou nás následovat. Já ale věřím, že ta největší změna světa vychází z něčeho mnohem menšího a velmi nenápadného – z rodiny. Z toho, jak se chováme ke svým nejbližším, jaké hodnoty si v rodině předáváme z generace na generaci a v jakých myšlenkách vychováváme svoje děti.

Věřím, že z láskyplného a pečujícího domova vzejdou laskavé a milující děti, které budou stejné hodnoty šířit světem dál. Přála bych si, aby vám tato kniha byla inspirací při tvoření vašeho vlastního láskyplného domova.

CO PŘINÁŠÍ TVOŘENÍ

Říká se, že tvoření má moc činit nás šťastnějšími. Je to skutečně tak? Když jsem začínala psát tuto knihu, měla jsem potřebu porozumět tomu, jaký vliv má tvoření na náš život. Přečetla jsem nespočet publikací na toto téma a potvrdila si to, co jsem už znala z vlastní zkušenosti.

Určitě znáte pocit, kdy vás nějaká aktivita vtáhne do děje natolik, že zapomenete na vše ostatní. Starosti všedních dnů zmizí a jste tam jen vy a vaše dílo. Psychologové takový stav mysli označují za stav flow neboli žití v přítomnosti, které je popisováno jako pocit štěstí. Tvořivé činnosti mají ten dar, že nás do takového pocitu dostanou velmi snadno. Nemusíme kvůli nim jezdit přes půlku světa ani vyplácet horentní sumy za nevšední zážitek. Stačí si vzít čtvrtku, barvy, s trochou odvahy překonat své vlastní pochybnosti a během pár chvil se svět kolem nás rozplyne, každodenní starosti najednou nemají v myšlenkách místo a my plujeme na vlnách fantazie a vlastní kreativity. Tento stav nám tvoření dokáže poskytnout kdykoli a kdekoli. To ale není vše. Díky hmatatelnému výsledku, který sami stvoříme vlastníma rukama, mění i nás samotné.

Když se poprvé rozhodneme upéct povidlové buchty, jsme někdo, kdo je ještě nikdy nepekl. Jakmile ale z trouby vytáhneme pekáč voňavého pečiva, stáváme se někým, kdo tento kulinářský počin zvládl. Po těchto drobných krůčcích získáváme nové sebevědomí a mění se i naše představa o tom, kým jsme.

Věřím, že tyto malé krůčky mají moc zlepšovat nejen naše dovednosti, ale i naši víru v sebe samotné. Činit nás šťastnějšími. Pokud vás tedy tvoření baví, neodkládejte ho na chvíle, kdy už nemáte nic jiného na práci. Zkuste si naopak tvořivé činnosti zařadit do svých dnů tak, aby vám pravidelně přinášely potěšení a vnášely do vašeho života více radosti.”

S láskou k tvoření Tereza Rak
WWW:https://smartpress.cz/obchod/rok-plny-tvoreni/
Žánr:odborná literatura a učebnice (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016