Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:CBS Nakladatelství s.r.o.
Název knihy:Kralovice a okolí z nebe
Autor:Radka Srněnská a CBS Flying Team
Distributor:CBS Nakladatelství
ISBN:978-80-88427-06-3
EAN:9788088427063
Rok vydání:2021
Měsíc vydání:08
Vazba:V8a šitá, pevná
Počet stran:128
Doporučená
prodejní cena:
599,- Kč (1+1 zdarma)
Anotace:"Při cestách západočeskou krajinou si možná ani neuvědomíte, že za její krásu, rozmanitost a jakousi vznešenost vděčíme jedinému – baroku. No ano, stačí se kolem sebe rozhlédnout. Téměř na každém kroku tady potkáte baroko.
Ať už v podobě venkovských kostelíků, soch svatých či křížů u cest, nebo při pohledu na zajímavou kompozici krajiny samotné. Anebo, a to především, když spatříte dvě vpravdě nejvýznamnější místa celých západních Čech, která vtiskla svoji pečeť celému regionu, jehož centrem jsou Kralovice. Tím prvním je klášter Plasy – první panovnický cisterciácký klášter v Čechách, založený v první polovině 12. století. Je úžasnou směsicí historických stavebních stylů, ovšem tím nejzřetelnějším je právě monumentální baroko, v němž poznáme rukopis těch nejslavnějších architektů: Jeana Baptisty Matheye, Kiliána Ignáce Dientzenhofera a Jana Blažeje Santiniho
Dopřejte si to potěšení i z návštěvy Mariánské Týnice, jejíž krása se svou vznešeností vpravdě dotýká hvězd. A pak se vydejte dál. Třeba hlubokými lesy do romantického údolí řeky Střely, kde leží nejmenší historické město střední Evropě – Rabštejn nad Střelou se zámkem, zříceninami středověkého hradu a bývalým klášterem. Nebo do Manětína, který doslova oplývá barokními památkami všeho druhu, a samozřejmě k řece Berounce. V sevření skal se klikatí po jižní hranici regionu, zpívá a láká nejen vodáky, ale všechny ty, kteří touží po poznání a splynutí s přírodou. Nechte se vést jejími vodami, zaposlouchejte se do šumění vánku v korunách stromů, toulejte se dle libosti, poznávejte a vychutnejte si Kralovicko všemi smysly. Jste vítáni."
WWW:https://www.cbs-cesko.cz/obchod/Kralovice-a-okol%C3%AD-z-nebe-p395676085
Žánr:obrazové publikace (české i překladové)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016