Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Radioservis a.s.
Název knihy:Nebojte se opery
Autor:Jan Jiráň – Robert Rytina
Ilustrátor:Robert Rytina
ISBN:978-80-88286-28-8
EAN:9788088286288
Rok vydání:2021
Měsíc vydání:11
Počet stran:296
Doporučená
prodejní cena:
310
Anotace:Publikace Nebojte se opery! obsahuje dvanáct příběhů, vycházejících z libret slavných oper (Prodaná nevěsta, Rusalka, Carmen, Kouzelná flétna, Lazebník sevillský, Nápoj lásky, Turandot, La traviata, Don Giovanni, Jakobín, Její pastorkyňa, Porgy a Bess) ve zpracování herce, hudebníka, dramatika a režiséra Jana Jiráně. Ten opery už dříve zdramatizoval a se známými českými herci natočil CD projekt Nebojte se klasiky!, který zaznamenal značný posluchačský ohlas, na který publikace navazuje.
Příběhy doplňují faktografie, biografie, zajímavosti a fotografie, které připravil dramaturg a grafik uvedeného nahrávacího projektu Robert Rytina. Vznikla tak bohatě ilustrovaná publikace, která ke každému opernímu titulu přináší maximum informací atraktivní formou.
Tak jako v případě CD projektu je publikace určena širokému spektru zájemců: od zvídavých dětí přes žáky a studenty základních uměleckých škol (ti používají CD Nebojte se klasiky! často jakou učební pomůcku) až po dospělé čtenáře, kteří se chtějí zábavnou cestou vzdělat v operní problematice a příbězích slavných operních titulů.
Kniha Nebojte se opery! má šanci svou formou i obsahem na knižním trhu zaujmout, protože kromě klasických operních průvodců, určených primárně dospělým čtenářům, a jednoho či dvou knižních titulů, které aspirovaly na to vzdělat o opeře dětské čtenáře, zde publikace rodinného charakteru s touto tematikou zcela chybí.
WWW:https://www.radioteka.cz/detail/crobook-669256-jan-jiran-robert-rytina-nebojte-se-opery
Žánr:beletrie česká
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016