Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Smart Press, s.r.o.
Název knihy:Jak na veganství
Autor:Pavel Houdek
Distributor:Smart Press, s.r.o.
ISBN:978-80-88244-16-5
EAN:9788088244165
Rok vydání:2020
Měsíc vydání:9
Vazba:měkká, šitá vazba
Počet stran:192
Doporučená
prodejní cena:
399 Kč
Anotace:Praktický, čtivý a velmi důkladný průvodce veganským stravováním, čerpající jak z kvalitních vědeckých studií, tak z bohaté praxe dlouholetého vegana – autor je veganem již přes dvacet let, veganství se věnuje také na největším tematickém webu veganka.cz, na svých přednáškách pro veřejnost a v dalších aktivitách (spojených se zdravým životním stylem, sportem a v neposlední řadě s tématy etickými a ekologickými).

Kniha není postavena jako přesvědčovací propagace veganství, jejím hlavním tématem je, jak praktikovat veganství zdravě, dlouhodobě a bez zbytečných komplikací. Funguje jako maximálně užitečný nástroj pro každodenní praxi. Vyvrací řadu klišé a dezinformací, které o veganství kolují, současně se ale pečlivě věnuje skutečně kritickým místům ve stravování, na které je potřeba si pro dlouhodobé prospívání organismu dávat pozor.

Kniha je velmi čtivá a srozumitelná a nabízí jak přehledy zásadních informací, které lze využít pro rychlou denní orientaci, tak detailní rozbory pro všechny čtenáře, kteří chtějí problematiku prozkoumat opravdu do hloubky.

CO PŘINÁŠÍ TATO KNIHA?

objasnění, proč a hlavně JAK je veganské (rostlinné) stravování zdravé a dlouhodobě udržitelné
návod, jak si sestavovat každodenní plnohodnotný jídelníček z rostlinných surovin – manuál v podobě „Velké pětky“ – jednoduše, bezpečně, chutně a s převahou lokálních a sezónních potravin
precizně a kriticky zpracovaný rozbor všech mikroživin a makroživin, které ve stravě potřebujeme a proč, a především, z jakých rostlinných zdrojů je získávat a v jakém množství
informace, na co je nutné si dávat pozor, co nepodcenit a jak poznat, že děláme všechno správně
praktické přehledy základních pravidel, vzorový jídelníček, inspirativní tipy do kuchyně, rostlinné alternativy klasických živočišných produktů
snadno uplatnitelné postupy, ale také důraz na individuální potřeby, vnímavost k vlastnímu tělu a motivaci k celkově zdravému životnímu stylu
další témata, jako je suplementace, kontrolní krevní testy, specifika pro lidi intenzivně sportující aj.
a spoustu praktických informací navíc – kde a jak nakupovat, jak přitom ušetřit čas i finance, jak řešit veganské jídlo při cestování, jak mluvit s okolím, jaké další oblasti kromě jídla k veganství patří…
širší souvislosti veganství, etické a ekologické souvislosti a fakta
PROČ BY VÁS MOHLA ZAJÍMAT / V JAKÉ SITUACI PRO VÁS BUDE UŽITEČNÁ?

Zatím se vegansky nestravujete, ale uvažujete o tom – chtěli byste to vyzkoušet. A potřebujete spolehlivé a praktické informace, všechny srozumitelně podané v jediné knížce.
Už veganem či vegankou jste, ale chcete mít jistotu, že to děláte dobře, případně hledáte řešení či zefektivnění nejrůznějších praktických otázek.
Vy osobně se sice vegansky nestravujete, ale o veganství se zajímají – nebo se tak už stravují – vaše děti nebo další členové rodiny: potřebujte se zorientovat v tom, aby jim ve výživě opravdu nic nechybělo.
Veganství je v dnešní společnosti čím dál rozšířenější. Máte vegansky se stravující přátele? Informace a inspirace z této knížky se vám mohou hodit i třeba tehdy, když chystáte občerstvení na návštěvu. Anebo pro ně můžete mít v podobě této knížky ideální dárek…:)
Rádi si rozšiřujete obzory, baví vás téma výživy a chtěli byste o veganství vědět víc? Pak by vás tato kniha mohla určitě zajímat, bavit a inspirovat. A navíc, spoustu informací, které tu zazní, se netýkají jen veganství, ale mohou být užitečné a podnětné pro kohokoli, kdo se chce stravovat zdravě a kvalitně.
I když poznatky a inspirace z této knihy ve své kuchyni určitě využijete, není to kuchařka. Pokud hledáte klasické recepty na veganská jídla, doporučujeme Zeleninovou nebo Luštěninovou kuchařku Petra Klímy.
WWW:https://www.smartpress.cz/jak-na-veganstvi
Žánr:odborná literatura a učebnice (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016