Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Marek Belza
Název knihy:ZA OBCHODEM KOLEM SVĚTA
Autor:Baťa Jan Antonín
Podtitul:Baťova letecká obchodní výprava kolem světa 6.I.-1.V.1937
Distributor:Kontakt
ISBN:80-903360-6-X
Rok vydání:2006
Měsíc vydání:06
Vazba:váz. plátno
Počet stran:272
Doporučená
prodejní cena:
399,- Kč
Anotace:Jan Antonín Baťa, jako snad žádný Evropan z jeho a dřívějších generací, předešel dějiny a proměnil ve skutečnost to, co je dnes běžně známo jako globalizace. Spolu se svým bratrem Tomášem se jako jeden z hlavních strůjců zúčastnil fantastického rozvoje mezinárodního podnikání, které však mělo lidskou tvář. Příklad jedinečný ve své koncepci přístupu všech – jak majitelů, tak dělníků; jak ředitelů, tak podřízených. Projevilo se to nejenom na práci, ale i na jejích výsledcích. Neúnavné a nesmírně tvořivé výzkumy nových obzorů, nových trhů a nových výhledů do světa byly tím hlavním klíčem k závratnému a ohromujícímu tempu růstu Baťovy světové organizace. Tato kniha patří k tomu nejlepšímu co Baťa napsal, aby objasnil své revoluční myšlenky a plány do budoucna. Jako vždy mířil kupředu v čase. Přesahoval hranice, otevíral neznámá území, odvažoval se do neznáma a prozkoumal, co nebylo ještě prozkoumané. Nesl vysoko československou vlajku do všech koutů světa, hrdý na svoje kořeny a s vědomím, že ačkoliv malá svými rozměry, jeho vlast měla možnost stát se velkou díky tvořivosti a podnikatelské schopnosti, houževnatosti a vůli přemoci sama sebe a neustále se obnovovat.

Reprezentativní kniha formátu 172 ´ 243 mm v pevné vazbě s plátěným potahem a stříbrnou ražbou má rozsah 272 stran textu a 64 stran fotografických příloh. Doslov Edita Baťová de Oliveira.
WWW:http://mbelza.sweb.cz/prod07.htm
Žánr:odborná literatura a učebnice (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016