Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Andrea Sasínová - Nakladatelství ŠUPLÍK
Název knihy:Každý den napsat báseň
Autor:Brabec moravský Jiří
Ostatní spoluautoři:Plocek Jiří
Distributor:Andrea Sasínová-Šuplík
ISBN:978-80-7550-079-3
Rok vydání:2019
Měsíc vydání:06
Vazba:měkká lepená
Počet stran:107
Anotace:Jiří Brabec, rodák ze Žďáru nad Sázavou (29. června 1955) se v roce 1979 usadil v Kuřimi. Předtím už studoval přírodovědeckou fakultu brněnské univerzity, ale v jeho životním zaměření nakonec převládla kultura.
Stal se uznávaným festivalovým dramaturgem a konferenciérem (Horácký džbánek, Zahrada ve Strážnici a později v Náměšti na Hané, Zahrada písničkářů v Kuřimi, Mohelnický dostavník a další). Na tomto poli se také pro širokou veřejnost zavedl pod jménem Jiří moravský Brabec, jehož užíváme i v této knize. Věnoval se intenzivně kulturní a společenské publicistice, byl redaktorem časopisu Folk & Country, založil jeden z prvních internetových časopisů MagaZlín. Přispíval do novin, autorsky a moderátorsky spolupracoval s Českým rozhlasem, Českou televizí a v posledních letech zvláště s křesťansky orientovanou TV NOE. Jako textař písní spolupracoval se skupinami Bokomara, Mošny a řadou známých interpretů (např. Jiří Pavlica, sourozenci Ulrychovi, Žalman, Vlasta Redl, Slávek Janoušek). Věnoval se i divadelním textům.
Málokdo věděl, že Jiří moravský Brabec byl též básníkem, který se však se svou tvorbou nikde neprosazoval. Šířil ji ještě před rozmachem své veřejné publicistiky v průklepech mezi přáteli. Právě díky tomu se zachoval rozsáhlý soubor sto sedmdesáti osmi básní, který byl autorem zkompletován zhruba v roce 1990.

Výběr básnických textu Jiřího moravského Brabce včetně vzpomínek přátel sestavil Jiří Plocek.
WWW:http://www.suplik.cz/Books/BookDetail?bookId=217&titul=Ka%C5%BEd%C3%BD-den-napsat-b%C3%A1se%C5%88
Žánr:poezie (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016