Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Nakladatelství Meander
Název knihy:DAVID, NIK A KOUZELNÝ CYLINDR
Autor:KATEŘINA KANAJLO
Ilustrátor:Pavel Kadlec
Ostatní spoluautoři:Ludmila Hallerová - doslov
Distributor:Kosmas
ISBN:978-80-86283-66-1
EAN:9788086283661
Rok vydání:2010
Měsíc vydání:03
Vazba:V8
Počet stran:68
Doporučená
prodejní cena:
268
Anotace:Dobrodružství dvou brášků Davida a Nika, kterým starý kouzelník daruje vysloužilou kouzelnickou rekvizitu – starý cylindr, má nejspíš původ v dětských snech o zemích hraček, nekonečných kopcích zmrzliny ve zmrzlinovém království nebo horách lízátek v lízátkovém království.

Dobrodružství dvou brášků Davida a Nika, kterým starý kouzelník daruje vysloužilou kouzelnickou rekvizitu – starý cylindr, má nejspíš původ v dětských snech o zemích hraček, nekonečných kopcích zmrzliny nebo horách lízátek v lízátkovém království. S pomocí kouzelnického cylindru se oba kluci dostanou do všech pohádkových zemí, kam si jen zamanou. Jak už to bývá, je potřeba v těch říších vždy vyřešit nějaký problém, a tak malí hrdinové bojují třeba se zlým čarodějem, který mění nebohé dřevěné hračky do podoby studených hraček z umělé hmoty, s bojovným vosím králem, který lepí děti k obřím lízátkům, nebo se zlým klukem Ignácem, který trhá plyšovým hračkám ruce a nohy. Samozřejmě že přes ta hrozná nebezpečí všechno vždycky dobře dopadne, vždyť Davida a Nika chrání kouzelný cylindr od pana Valeriána!

Mladý výtvarník Pavel Kadlec doprovodil vyprávění osobitými rozkládacími linoryty v komiksové podobě, u nichž děti ocení svěží střih a spád.
WWW:http://www.meander.cz/shop/php/book.php?IDBOOK=11&STAV=1&JAZYK=CZ
Žánr:beletrie česká
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016