Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Smart Press, s.r.o.
Název knihy:Svobodná hra
Autor:Justina a Petr Danišovi
Podtitul:Jak nechat vyrůst radostné, odolné a samostatné děti
Distributor:Smart Press, s.r.o.
ISBN:978-80-88244-17-2
EAN:9788088244172
Rok vydání:2020
Měsíc vydání:11
Vazba:pevná
Počet stran:312
Doporučená
prodejní cena:
599
Anotace:Tato kniha už dlouho před svým vydáním vyvolala obrovský zájem rodičů i odborné veřejnosti. Věříme, že tento průlomový titul v současné době izolace a omezení kroužků a společenských aktivit je velmi aktuální a vnese do každé domácnosti, do mateřských školek, ale později i do oddílů, kroužků i táborů mnoho podpory a rad.
Jedinečná kniha o dětech a rodičích, o rozvíjení kreativity, pohybu a sociálních i kognitivních dovedností, o svobodné hře. Děti potřebují každý den svobodný prostor a čas si hrát. Každé jinak. Svobodná hra má tajemství, učí děti právě to, co potřebují.

Autoři projektu jsou dva (rodiče). On a ona. On je spíš teoretik. Přečetl 100 knih a výzkumů, proč si děti hrají a jak se učí… Ona je spíš kreativec a praktik. Vymyslela 100 způsobů, jak si s dětmi hrát… Spojili své síly – a výsledkem jsou 4 děti a tato kniha.

Kniha vysvětluje, co to je svobodná hra, v čem spočívá její význam pro děti a jak ji mohou rodiče (a další průvodce dětí) převést do praxe. Vysvětluje, proč je tak přínosná pro rozvoj pohybu, sociálních dovedností, kreativity a empatie, což při hře probíhá ruku v ruce s vývojem dětského mozku. To vše autoři odhalují pomocí příběhů z různých koutů světa, ukázek z mnoha výzkumů a propojováním nejnovějších poznatků z vědeckých oborů. Praktická část knihy předkládá hlavní principy a zásady, které musí průvodce dětí zajistit, aby svobodná hra fungovala naplno a přitom bezpečně. Nedílnou součástí knihy jsou praktické návody a ukázky, jak takovou hru nastartovat: v různých situacích, v různých prostředích a s různými přínosy pro děti. Svobodná hra nabízí mnoho druhů aktivit – fyzické, tvořivé a konstrukční, ale třeba i bojové a divoké.

"Tato kniha zaplňuje prázdné místo v literatuře týkající se dětské hry u nás. Současné děti si málo hrají. Autoři přináší mnoho poznatků, které ukazují, že to pro ně a tím i pro celou společnost znamená poměrné velké riziko. Svobodná hra je nenahraditelná." Jana Nováčková, psycholožka, spoluautorka knihy a konceptu Respektovat a být respektován

V knize najdete přes 850 fotografií (ilustračních, návodných a postupových fotografií).
WWW:https://smartpress.cz/obchod/svobodna-hra/
Žánr:odborná literatura a učebnice (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016