Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Nakladatelství Meander
Název knihy:TAJNÉ BRATRSTVO
Autor:Barbro Lindgren
Překladatel:Dagmar Hartlová
Ilustrátor:Nikola Hoření
Ostatní spoluautoři:Typo: Luboš Drtina
Distributor:Kosmas
ISBN:978-80-87596-19-7
Rok vydání:2016
Vazba:V8
Počet stran:164
Doporučená
prodejní cena:
298
Anotace:V Honzíkově království žije spousta svérázných bytostí přesně tak, jak to bývá i v životě. Každý si tu uvažuje po svém. Pes Ruda je naprosto přesvědčen, že jsme tu proto, abychom žrali kosti, zato Starouš Méďa si myslí, že největší radost v životě přinášejí neštěstí všeho druhu. Příběhy ze života Honzíkových hraček jsou vyprávěny láskyplně, smutně a drsně zároveň, a navíc s nezaměnitelným svérázem, zaujetím a humorem. Recenzenti z celého světa tuto slavnou knihu Barbro Lindgrenové přirovnávají pro její nápaditost a originální smysl pro humor (i když jde o hodně vážná témata) k Milneovu Medvídkovi Pú. Příběh totiž dokáže zaujmout přemýšlivé čtenáře všech věkových kategorií – děti i dospělé. Všechno se v něm točí kolem tajného bratrstva zabývajícího se zásadními otázkami o smyslu života.
Pro co my tady vlastně žijeme?
Vtipné »švédské« obrázky Nikoly Hoření (ilustrovala velmi úspěšné Příhody matky Přírody Radka Malého, nominované na Zlatou stuhu za rok 2014) a typografie výtvarníka Luboše Drtiny usazují příběh v přímo geniálním kontextu.
WWW:http://www.meander.cz/tajne-bratrstvo
Žánr:dětská literatura (česká i překladová, beletrie i literatura faktu)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016