Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:NOVÁ ŠKOLA, s.r.o.
Název knihy:Český jazyk 5
Autor:Mgr. Alena Bára Doležalová
Podtitul:učebnice vytvořená v souladu s RVP ZV
Ilustrátor:Andrea Schindlerová
ISBN:978-80-7289-792-6
EAN:9788072897926
Rok vydání:2016
Vazba:V4
Počet stran:144
Doporučená
prodejní cena:
89
Anotace:Nová učebnice Český jazyk 5 je zpracována v souladu s RVP ZV. Doplňují ji pracovní sešity Český jazyk 5, 1. a 2. díl (kódy 5-76, 5-77).
Učebnice obsahuje opakování a další procvičení učiva z předešlých ročníků. Dále rozvíjí učivo o přídavných jménech, zájmenech, číslovkách, slovesech a příslovcích. Také kapitola Stavba věty je rozšířena o další učivo o větných členech a shodě přísudku s podmětem. V učebnici je zařazeno také učivo označené jako rozšiřující. Slouží k seznámení a prohloubení probíraného učiva, není však pro vyučující závazné, ani žáci by z něj neměli být hodnoceni.
Texty a práce s nimi rozvíjejí čtenářskou gramotnost a čtení s porozuměním. Učivo je cyklicky procvičováno a opakováno různými typy úkolů, cvičení a didaktických her. Žáci se při plnění řady úkolů učí pracovat s přehledy či tabulkami vztahujícími se k danému učivu. Na mnoha místech učebnice navozuje práci dvojic či skupin, a učí tak žáky týmové práci.

V učebnici jsou zařazeny také úkoly, které vedou k práci s dalšími zdroji informací. Mezipředmětově je učivo propojeno s přírodovědou, vlastivědou i dalšími předměty, čímž umožňuje pracovat ve větších celcích, než je vyučovací hodina, vytvářet projekty, zařazovat aktivní metody práce.

Na školní rok 2016/2017 vyjde multimediální interaktivní učebnice MIUč+ Český jazyk 5.
WWW:http://www.nns.cz/blog/ucebnice/cesky-jazyk-5-ma-udelenu-schvalovaci-dolozku-msmt/
Žánr:odborná literatura a učebnice (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016