Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Centrum české historie
Název knihy:Česká republika - má vlast, můj domov
Autor:Majer Petr
Podtitul:Rozhovory se známými i neznámými lidmi o hrdosti na svou zem
ISBN:978-80-905329-5-3
EAN:9788090532953
Rok vydání:2014
Měsíc vydání:03
Vazba:brožovaná
Počet stran:184
Doporučená
prodejní cena:
240
Anotace:Autor oslovil více než 70 osobností s otázkou, jak vnímají lásku a hrdost ke své zemi. Někteří odpověděli stručně, jiní obsáhle, ale na otázku dostal vždy odpověď. Jednotlivé odpovědi jsou doplněny krátkou charakteristikou jednotlivých osobností a fotografií dotazovaného. Kniha obsahuje materiál, jež autor sbíral posledních deset let, a tak v ní lze nalézt názory válečných veteránů, podnikatelů, herců, zpěváků, spisovatelů i sportovců, včetně těch, kteří již nejsou mezi námi, a rozhovor s autorem byl v několika případech posledním, který poskytli.
Na téma vlastenectví se vyjádřili například genpor. František Peřina, brig. gen. MUDr. Josef Hercz, plk. Arnošt Polák, Mgr. Anděla Dvořáková, Chantal Poullain, Karel Loprais, Václav Marhoul, Pavel Landovský, Roman Šebrle či Dana Zátopková. Knihu doplňují faktografické přílohy a statistiky vztahující se k danému tématu.
Kniha může být pro čtenáře zajímavá názory známých osobností, ale může také pomoci mladým lidem při formování jejich vztahu k domovu a státu, jehož jsou občané.
WWW:www.eshop.anlet.cz
Žánr:literatura faktu (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016