Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Blanka Valenová
Název knihy:Sbal si ranec a běž
Autor:Blanka Valenová
Ilustrátor:Mgr. Jaruška Floriánová
ISBN:978-80-254-7114-3
EAN:9788025474143
Rok vydání:2010
Měsíc vydání:10
Vazba:měkká, vázaná
Počet stran:200
Doporučená
prodejní cena:
229
Anotace:Blanka Valenová se narodila v roce 1954 v Čáslavi, kde absolvovala Gymnasium. V roce 1973 se přestěhovala do Jihlavy. Převážně pracovala v administrativě, dokud ji tak, jako mnoho jiných žen středního věku nepostihla ztráta zaměstnání. O své pocity se chce podělit se svými čtenáři. Hlavní postavou její knihy je Eva Hornová, která se náhle řadí po boku nezaměstnaných a se svou situací se nehodlá jen tak smířit. "Co bude dál, jak budu žít, co všechno jsem schopna udělat, abych mohla dál existova?" To všechno jsou otázky, které Evě táhnou hlavou. Nakonec se vydává za prací do Německa, kde potkává nové lidi, nové přátele, lásku, ale i nenávist a lidskou zlobu. Příběh zde není přímou autobiografickou zpovědí autorky, ale inspirovala se příběhy různých lidí. V první části knihy se s humorem jí vlastním dotýká především již zmíněné nezaměstnanosti, jak u nás, tak v Německu, kde se děj převážně odehrává. Ve druhé části se rozepisuje o dalším dnes velmi diskutovaném problému a to o boji s rakovinou tlustého střeva.
  Příběh Evy Hornové je zasazen do období před rokem 2004, tedy naším vstupem do Evropské unie. Ačkoliv se jedná o dost často diskutovaná témata, humor ani vážnost situace knize opravdu nechybí.
Pro objednání kontaktujte autorku - b.valenova@seznam.cz
Žánr:beletrie česká
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016