Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Nakladatelství Tomáše Janečka,  EMITOS
Název knihy:Výukový seminář s Miltonem H. Ericksonem
Autor:Zeig Jeffrey K.
Podtitul:Netradiční hypnoterapie
Překladatel:Tereza Černohousová, Juraj Barbarič
Distributor:Kosmas
ISBN:978-80-87171-21-9
EAN:9788087171219
Rok vydání:2010
Měsíc vydání:10
Vazba:brožovaná
Počet stran:332
Doporučená
prodejní cena:
574,-Kč
Anotace:"O pozdním díle Miltona H. Ericksona bylo již napsáno mnoho knih, přesto tento svazek zasluhuje vřelé přivítání. Skýtá nejenom příležitost dozvědět se více o Ericksonovi, ale díky záznamu jednoho z jeho výukových seminářů poskytuje též možnost dozvídat se přímo od něj."

Richard Van Dyck, M. D., prezident holandské společnosti pro klinickou hypnózu


Milton H. Erickson, M. D. (1901–1980) byl všeobecně uznávanou přední světovou autoritou v hypnoterapii a krátké strategické terapii. Byl nesmírně vynalézavý psychoterapeut, stejně jako pozoruhodně schopný učitel psychoterapie. Primárně spoléhal na „nevědomé učení“. Do Phoenixu se sjížděli terapeuti z celého světa, aby se mohli zúčastnit jeho seminářů.
Tento svazek představuje kompletní záznam jeho pětidenního výukového semináře. Čtenář se seznámí s tím, jak Erickson mluví o svých metodách terapie, předvádí techniky, vypráví jeden fascinující příběh za druhým. Takový příběh, který u posluchače vyvolá překvapení a pocit neshody s jeho očekáváním (kognitivní disonance), až nakonec vrhne nové světlo na způsob nahlížení na pacienta a přemítání o psychoterapii.
V úvodní kapitole Jeffrey Zeig ukazuje, jak Erickson velmi účinně používal příběhy ke sdělení na několika úrovních vnímání současně. V dodatku pak čtenář nalezne podrobný rozhovor Zeiga a Ericksona o dvou hypnotických indukcích uvedených v semináři. Jejich diskuse odhaluje preciznost Ericksonovy techniky, v níž má své opodstatnění každý pohyb, každá modulace hlasu či asociace. Tato kniha tak poskytuje jedinečnou možnost učit se přímo od mimořádného klinického lékaře.
WWW:www.janecekemitos.cz
Žánr:odborná literatura a učebnice (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016