Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Ing. Ivo Stehlík - nakladatelství Stehlík
Název knihy:Chrámový tygr
Autor:Jim Corbett
Překladatel:Miroslav Jindra
Ilustrátor:Slávka Štrbová
ISBN:80-86913-01-5
Rok vydání:2006
Vazba:pevná s přebalem
Počet stran:143
Doporučená
prodejní cena:
229
Anotace:Působivé vyprávění Jima Corbetta, vyjímečného člověka i lovce a pozdějšího zakladatele indických národních parků. I o velice dramatických zážitcích píše prostě a s pokorou.

V letech 1907 až 1939, kdy se Jim Corbett ještě plně věnoval lovu zvířat, se na něj často obraceli zoufalí lidé z vesnic v zapadlých koutech země, aby je zbavil lidožravého tygra. Někdy se stalo, že nejčastěji zraněný tygr nebo levhart, který nebyl schopen lovit běžnou kořist, zjistil, že ulovit člověka není nic tak těžkého a umožní mu to přežít – takový tygr se pak specializoval na lovení lidí a zdržoval se poblíž vesnic v džungli. Jim Corbett byl proslulý svými úspěchy při lovu těchto lidožravých šelem a často přerušoval na několik týdnů svoji práci, aby pomohl nebohým vesničanům. Zastřelil celkem dvanáct lidožravých tygrů a levhartů, kteří měli na svědomí přinejmenším tisíc pět set lidí z vesnic v Kumáonu. Pronásledoval je bez ohledu na útrapy a své zdraví často celé dny bez jídla a spánku. Kniha přináší prosté, ale neobyčejně poutavé vyprávění o těchto nebezpečných výpravách.
WWW:knihystehlik.eu
Žánr:beletrie překladová
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016