Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:PAGAT ULTIMO MUSICAL PRODUCTIONS, s.r.o.
Název knihy:FORTE nebo PIANO?
Autor:Jakub Zahradník
Podtitul:kniha / CD o historických klavírech s hudeb. ukázkami
Ostatní spoluautoři:Radmila Hrdinová, autorka předmluvy a anglického resumé; prof. Jiří Hlinka, autor malé osobní konfese; Martin J. Polák, autor mnoha fotografií.
Rok vydání:2010
Měsíc vydání:10
Vazba:V8a
Počet stran:64
Doporučená
prodejní cena:
300
Anotace:Jde o neobvyklou popularizační knížečku, která je doplněna o CD s 33 klavírními improvizacemi v mnoha stylech od pseudobarokního kontrapunktu přes romantizující imprese po názvuky jazzu atd. Zahradník, jako schopný improvizátor, byl pozván klavírnickou rodinou Rendlů, aby zvukově zachytil výstavu historických klavírů, která se vloni jejich zásuhou konala na HAMU. Muzikoložka Radmila Hrdinová pomohla vybrat skladby na CD a autor připojil text –  jakési klavírní vádemékum. Vyobrazení detailů patnácti vzorně restaurovaných nástrojů s detailními popiskami čtenáři-posluchači napomůže pochopit co právě vidí i polouchá. Publikace chce oslovit jak laickou, tak odbornou veřejnost včetně škol, neboť je instruktivní i čtivá. Za projekt se postavily veličiny jako Zdenek Merta, Josef Suk nebo profesor z Oslo a klavírní virtuos Jiří Hlinka, jenž sám do knihy připojil i svou krátkou konfesi.
WWW:www.jakubzahradnik.com
Žánr:odborná literatura a učebnice (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016