Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Nakladatelství Tomáše Janečka,  EMITOS
Název knihy:Psychologie životní cesty spjatá se zemí a jejími rytmy
Autor:Mindell Arnold
Podtitul:Uvědomění si cesty. Učení dona Juana, Richarda Feynmana a Lao-c´
Překladatel:Andrea Scheansová
Distributor:Kosmas
ISBN:978.80-87171-11-0
EAN:9788087171110
Rok vydání:2009
Měsíc vydání:10
Vazba:Brožovaná
Počet stran:280
Doporučená
prodejní cena:
365,-Kč
Anotace:Arnold Mindell koncipoval svoji novou knihu jako duchovního průvodce životní cestou, která je úzce – tak jako její psychologie – spjata se zemí, s jejími směry, rytmy a se silami, které ze země pramení. Vysvětluje, jak důležité je uvědomění, vnímající uvědomění, které je zdrojem vědomí a z jistého úhlu pohledu původcem vnímané reality i vesmíru jako celku. S tím úzce souvisí Mindellův koncept uvědomění si cesty, lidské schopnosti vnímat směry, síly a rytmy vycházející ze země a jemné signály snového těla, schopnosti uvědomit si tyto vlivy a správným způsobem na ně v běžném životě reagovat, například změnou vnitřní či vnější orientace: zaměření a směřování. Mindell čerpá svoje poznatky z fyziky, domorodých náboženství a šamanismu. Ve své knize představuje nové metody nalézání nejschůdnějších způsobů překonání překážek na cestě životem, ke zmírnění vnitřního nepokoje, k odstranění problémů v mezilidských vztazích a to i na úrovni velkých lidských společenství a na úrovni světa.
Arnold Mindell, fyzik a neortodoxní jungiánský psycholog, dlouhodobě prohlubuje odkaz C. G. Junga a spojuje poznatky tradiční psychologie s poznatky různých jiných vědních oborů a tradiční moudrostí, přičemž činí vědecké myšlenky přístupné široké čtenářské obci. Teorii a prožitková cvičení představuje jednoduchým a inspirujícím způsobem. Využívá při tom bohatý ilustrační materiál.

O autorovi:

Arnold Mindell, Ph.D., vystudoval fyziku na MIT a následně absolvoval Institut C. G. Junga v Curychu. Je tvůrcem procesově orientované psychologie, která vychází z principů analytické psychologie C. G. Junga, a při řešení individuálních i kolektivních konfliktních a krizových situací inovativním způsobem spojuje práci se sny a práci s tělem, jungiánskou psychoterapii, šamanské techniky a kvantovou fyziku. Na mezinárodní úrovni působí jako oblíbený školitel, organizační poradce a skupinový facilitátor. Arnold Mindell je autorem řady knih vycházejících v mnoha zemích světa. Soukromou praxi provozuje v Portlandu v Oregonu.
WWW:http://www.janecekemitos.cz
Žánr:odborná literatura a učebnice (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016