Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Ing. Ivo Stehlík - nakladatelství Stehlík
Název knihy:Kde peníze jsou služebníkem, nikoliv pánem
Autor:Naďa Johanisová
Podtitul:Výpravy za ekonomikou přátelskou přírodě a člověku
Ilustrátor:Vladimír Jiránek
ISBN:ISBN 978-80-86913-0
Rok vydání:2008
Vazba:pevná s přebalem
Počet stran:125
Doporučená
prodejní cena:
229 Kč
Anotace:Čtivě psaná kniha, doplněná vtipy známého humoristy, nabízí pohled na šetrnější modely fungování lidské společnosti, které nemusí nutně vést k ekologické krizi. Podívejme se spolu s autorkou za kulisy ekonomických frází a objevme bohatý existující svět alternativní ekonomie, vyrostlý zdola z fungující občanské společnosti. Dozvíme se, jak fungují etické banky, kampeličky, spotřební a jiná družstva, co se skrývá za lesklou fasádou hypermarketů a proč se z některých částí venkova vytrácí život.

Texty v této knize vycházely původně jako seriál s názvem Z ekonomického kapsáře Nadi Johanisové v časopise Sedmá generace Hnutí Duha (10/2003 až 6/2005).

Z předmluvy Táni Fišerové: ,,...Jako pravidelná čtenářka Sedmé generace jsem v tomto časopise narazila na seriál o místní ekonomice, který psala Naďa Johanisová na základě svých zkušeností z pobytu ve Velké Británii. Její příspěvky mě nesmírně zaujaly. Otevíraly pro mne naprosto nové pohledy a možnosti a způsobily, že jsem dychtivě očekávala každé nové číslo. Bylo to vzrušující a objevné čtení. Přesná analýza proměny místa, kde žijí lidé propojení dlouholetými pracovními i sousedskými vztahy v oblast, kde zanikají možnosti k práci, ale také nabídka možných řešení a smysluplného a kvalitního života, to všechno mi odpovídalo na mnohé otázky a dávalo naději a východiska do budoucna. Najednou jsem si uvědomila, co všechno tu už v minulosti bylo a na co se při dobré vůli dá navázat. Mnoho lidí trpí i u nás současným stavem, ale většina je pod tlakem reklamy a propagandy přesvědčena, že je to sice smutný fakt, ale je třeba jej přijmout a smířit se s ním, protože jiné řešení není. Naďa Johanisová ve své práci ukazuje cestu, a to dokonce na základě příkladů, jaké už existují jinde... Ta útlá knížečka je nesmírně cenný poklad, který potěší každého, kdo hledá cestu ven z dnešní neutěšené situace. Je v ní inspirace, radost, naděje i návod. Mám knihovnu plnou knih, ale tato knížka je z těch, které budou na čelním místě. Ten, kdo si přeje najít cestu z bludného kruhu nezaměstnanosti, sociálních dávek a vylidňujícího se venkova a chce pro to začít něco dělat, přijme knihu se stejnou radostí jako já...”
WWW:knihystehlik.eu
Žánr:odborná literatura a učebnice (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016