Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Česká televize - Edice ČT
Název knihy:Jů a Hele
Autor:Jiří Chalupa, Miloslav Doubrava,  Stanislav Holý
Rok vydání:2006
Vazba:vázaná
Počet stran:175
Doporučená
prodejní cena:
99
Anotace:„Ahoj, kamarádi, máme vás rádi!“ zaznělo od Jůheláků z televizní obrazovky poprvé už před šestadvaceti lety. Od té doby několik generací dětských diváků prožívalo nedělní dopoledne ve společnosti Jů, Hele, Mufa a dalších televizních kamarádů. Jejich příhodám vtiskli dva ze scenáristů – Jiří Chalupa a Miloslav Doubrava – knižní podobu ve dvaceti pohádkových příbězích s původními ilustracemi Stanislava Holého.  

Na stránkách knížky kromě hlavních hrdinů – moudrých Jů a Hele a zlobišáka Mufa – ožívají  i ostatní obyvatelé paloučku: modří a růžoví zajíci, stonožka Adélka a stonožčata, broučci
a housenky, komáří dívenka Bzunkalinka, vážka Jarmila a žabák Kvakabus, veverka Karolína Veverková, jarní víla Vesna, letní víla Letňuše, trpaslíci Pískalíci, ale také hodný pan Pip, pták Rudolf Jouda, vodník a cizokrajná čarodějnice Belulálie a její kocour Mňaugliš.
WWW:www.edicect.cz
Žánr:dětská literatura (česká i překladová, beletrie i literatura faktu)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016