Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:LIKA KLUB
Název knihy:NOVÁ VES - historie a současnost
Autor:KOUKALOVÁ Jana, TEJKAL Jiří
Podtitul:1378 - 2008
Překladatel:resumé: Lothar Martin-NJ, Coilin Ó Connor- AJ
Ilustrátor:Saska Josef
Distributor:LIKA KLUB, obec Nová Ves u Světlé
ISBN:978-80-86069-47-0
EAN:978-80-86069-47-0
Rok vydání:2008
Měsíc vydání:10
Vazba:V8 s přebalem
Počet stran:180
Doporučená
prodejní cena:
300
Anotace:První doloženou písemnou zmínkou o obci Nová Ves u Světlé nalezneme v dobových dokumentech už před šesti sty třiceti lety. Toto výročí se stalo i hybným momentem pro vznik obsahem i rozsahem jedinečné, vázané, velkoformátové knihy NOVÁ VES U SVĚTLÉ – HISTORIE A SOUČASNOST.
     Jak už sám název napovídá, publikace přináší jak historický exkurz do dějin této obce, tak podrobný popis aktivit místních obyvatel. Nejpozoruhodnější na knize je ovšem skutečnost, že její autoři i ilustrátor ve vsi žijí či působí, takže měli možnost během své práce konzultovat s pamětníky, jejichž vzpomínky spolu s dobovými kronikami a zápisy ze zdejší školy, spolků a zájmových sdružení dodávají známým historickým faktům pečeť ojedinělosti.
    Na 180 stránkách s bohatou fotodokumentací, mapami a obrazovou přílohou (včetně leteckých snímků) tak před čtenáři vyvstane plastický život vesnice v dobách minulých i současných. Zároveň se mu dostane erudovaného historického výkladu založeného na badatelské práci autorů. Ti se však snažili o maximální možnou míru objektivity, kdy politické ani společenské události nehodnotí, ale nechávají zaznít nejrůznější stanoviska, a to je další z velkých kladů této knihy.
    Další nesporným přínosem je skutečnost, že kniha vznikla díky zápalu a nadšení a za přispění (někdy i finančního) řady zdejších obyvatel.
Žánr:literatura faktu (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016