Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Nakladatelství Tomáše Janečka,  EMITOS
Název knihy:Snové tělo
Autor:Mindell Arnold
Podtitul:Úloha těla při objevování bytostného Já
Překladatel:Jan Čulík
Distributor:Kosmas
ISBN:978-80-87171-04-2
EAN:9788087171042
Rok vydání:2008
Měsíc vydání:10
Vazba:Brožovaná
Počet stran:180
Doporučená
prodejní cena:
247,- Kč
Anotace:Arnold Mindell v průkopnické a vlastně revoluční práci z roku 1982 nazvané Snové tělo ukazuje, že nevědomí promlouvá k člověku nejen obrazy a symbolikou snů, nýbrž i fyzickými symptomy, jako je napětí, bolest, nemoc. Mindell zkoumá skrytý význam těchto jevů a z nového hlediska vysvětluje vztah duše a těla. Kniha obohacuje Jungovy výzkumy
o fyzikální aspekt. Snové tělo odpovídá pojmu silového pole kvantové fyziky a platí pro ně obdoba Heisenbergova principu neurčitosti. Jak je v teoretické fyzice možné popsat chování hmoty pouze rovnicemi, tak se lze snovému tělu přiblížit jen pomocí obrazů a symbolů, které nalézáme v mýtech, pověstech a pohádkách. Z tohoto hlediska analyzuje autor několik pohádek bratří Grimmů.

Snové tělo je pojem prastarý a světový. Znají je šamani, jógini, léčitelé, jasnovidci, astrologové. Západní okultisté je nazývají éterickým či jemnohmotným tělem, v předsmrtných stavech nebo mimotělových zážitcích se vyskytuje jako mlhavá substance, jako astrální tělo, duch nebo strašidlo. V lékařství se pak projevuje fyzickými symptomy a chorobami.
WWW:http://www.janecekemitos.cz
Žánr:odborná literatura a učebnice (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016