Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:LABYRINT § RAKETA
Název knihy:A pak už jen tma
Autor:Petra Batók
ISBN:978-80-85935-88-2
Rok vydání:2008
Měsíc vydání:3
Vazba:brož.
Počet stran:190
Doporučená
prodejní cena:
195 Kč
Anotace:Zánik jedné rodiny, v níž vládne démon jménem alkohol, si kreativní autorka představila jako komorní kvartet, při kterém jednotlivé hlasy místo smyčců drží půllitrovky čtyřicetiprocentního lihu. Láhve jsou všude: válejí se ve skříních i v prádelníku, jsou po ruce jako první pomoc v případě neúspěchu, slouží jako předznamenání celé skladby a především straší v hlavách postižených, kteří za nic nemůžou - a stejně jsou vinní. Pokud se babička s vnoučaty proti závislé matce o něco pokusí, obrátí se to proti nim. Rondo ve tvaru antické truchlohry se mění v bludný kruh nevraživosti, slabostí i utkvělých představ, poněvadž cesta detoxikace je očistec dlážděný osamělým utrpením všech zúčastněných, jimž otravuje srdce při plném vědomí. Ustavičně.
*********************
PETRA BATÓK (1979 v Praze), vystudovaná magistra umění na Literární akademii - SVŠ Josefa Škvoreckého (obor mediální a komunikační studia), nedostudovaná environmentalistka na PřF UK (obor ochrana životního prostředí), pracovala jako referentka, asistentka, recepční a au-pair, nyní PR manažerka v mediální agentuře. Dětství prožila v Praze, pubertu ve Starém Plzenci a dospěla v Londýně. Žije v Mukařově, je vdaná, zatím bezdětná.
Žánr:beletrie česká
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016