Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Galén s.r.o.
Název knihy:Můj labyrint světa - Vzpomínky, zápisky z deníků
ISBN:80-72622-66-8
Rok vydání:2005
Vazba:110x190 mm, vázané, černobíle
Počet stran:569
Doporučená
prodejní cena:
490,00
Anotace:Profesor MUDr. Josef Charvát (1897-1984) patří mezi nejvýznamnější osobnosti naší medicíny 20. století. Jeho hlavním oborem byla endokrinologie, kterou v Praze ve třicátých letech založil a v níž dosáhl vynikajících výsledků, vysoce ceněných i ve světě.

Jeho vzpomínky, zachycené formou živého líčení a deníkových zápisků, mají dnes již historickou hodnotu. Jsou opravdovým putováním »napříč stoletím«.

Na počátku velmi bystrý a vnímavý chlapec, který prožívá své dětství ve skromných rodinných podmínkách pražské Letné, si musel své místo na slunci vydobýt sám, mnohdy proti vůli vlastního otce, který se neodvažoval mířit příliš vysoko a pro svého syna plánoval budoucnost nejen podle svých střízlivých představ, ale hlavně podle neutěšené ekonomické situace rodiny. Když se pak Josef Charvát po maturitě přece jen rozhodl pro medicínu, otec ho odmítl podporovat, a tak se musel postavit na vlastní nohy a spoléhat jen sám na sebe. Vyplatilo se to. Stal se vynikajícím odborníkem a není divu, že byl vyhledávaným lékařem. Mezi jeho pacienty patřily i prominentní osobnosti z řad politiků, umělců a dalších osob veřejně činných.

O tom všem dovede profesor Charvát poutavě vyprávět, a tak se čtenář dozví nejen o životě na pražské lékařské fakultě a ve fakultní nemocnici, o jeho medicínských začátcích, o jeho učitelích i žácích, ale též mnoho zajímavého z tehdejšího veřejného a politického života.

WWW:http://www.galen.cz/idistrik/obchod/titdetail.php?titul_id=1528
Žánr:beletrie česká
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016