Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:DharmaGaia s.r.o.
Název knihy:Tibetská jóga snu a spánku
Autor:Tenzin Wangyal
ISBN:80-85905-89-2
Rok vydání:2002
Měsíc vydání:01
Vazba:vázaná
Počet stran:266
Doporučená
prodejní cena:
248 Kč
Anotace:Kniha tibetského mistra meditace mladší generace bönistického směru dzogčhenu "učení o velké dokonalosti") prezentuje moderním jazykem základní témata starobylé jógy snění: povaha a duhy snů i jejich využití v praxi.
      Tato kniha je praktickou příručkou tibetských jóg bönisticko-buddhistické tradice, které nabízejí celou řadu velmi efektivních metod práce s myslí. Jóga snu patřila donedávna mezi tajné nauky Tibetu a v minulosti stejně jako dnes byla hlavní meditační praxí mnoha proslulých jóginů a mistrů meditace.
      Vzhledem k tomu, že prospíme třetinu života, je důležité se zamyslet nad tím, jak tento čas trávíme. Tibetské nauky pracují se sny a spánkem jiným způsobem než západní tradice. Neomezují se pouze na výklad snů, ale obracejí se především k samotnému zdroji snů, tj. k naší karmě. Tak můžeme noční praxe využít k osvobození se ze zasněnosti každodenního života a k probuzení z nevědomosti.
      "V každém okamžiku života - ať už v běžném denním životě, ve snu nebo ve spánku - spočívejme v čirém nedualistickém bdělém uvědomění. To je jistá cesta k osvobození, po níž prošli všichni osvícení mistři."
WWW:http://www.dharmagaia.cz/index.php?pg=knihy&kt=wangyal
Žánr:literatura faktu (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016