Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Libri, s.r.o.
Název knihy:Encyklopedie moderní historie
Autor:Pečenka, Marek; Luňák, Petr a kolektiv
ISBN:80-85983-95-8
Rok vydání:2007
Měsíc vydání:03
Vazba:brož.
Počet stran:656
Doporučená
prodejní cena:
490
Anotace:Další vydání encyklopedie, která byla po řadě desetiletí prvním slovníkem moderních a nejnovějších dějin z pera českých autorů. Slovník mapuje období od Velké francouzské revoluce (1789) po současnost. Téměř 2 000 hesel a tabulek zachycuje hlavní momenty světových dějin posledních dvou staletí: války, bitvy, revoluce, krize, povstání, ale i smlouvy, pakty, míry, dohody, politické strany a další pojmy.

Široký prostor je věnován výkladu pojmů a procesů, jež nezřídka zasahují do současnosti (komunismus, evropská integrace, odzbrojení atd.). V tomto vydání navíc autoři doplnili spoustu dalších pojmů a také přehledné mapky.

Autoři, vesměs pracovníci Institutu mezinárodních studií Fakulty sociálních věd University Karlovy v Praze, se snažili pokrýt vyváženě všechny oblasti světa, logicky je však největší prostor věnován Evropě a Severní Americe, které v moderní době představovaly a představují těžiště světové politiky i ekonomiky. Speciální pozornost je pak věnována teritoriu východní Evropy.Slovníček-rejstřík na konci knihy zachycuje základní informace o více než 2 000 osobnostech.

Knížka má všechny předpoklady, aby se stala vhodnou příručkou nejen pro studenty, učitele, publicisty, politiky i historiky, ale vůbec všechny zájmce o minulost i historické kořeny současného dění. Stala se už běžnou učebnicí na řadě vysokých škol a vyhledávanou pomůckou pro přípravu na maturitu z dějepisu a na přijímací pohovory.
WWW:libri.cz
Žánr:odborná literatura a učebnice (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016