Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Baronet, a.s.
Název knihy:Zkrocená hora
Autor:Annie Proulx
Podtitul:Povídky z Wyomingu
EAN:978-80-7214-912-4
Rok vydání:2006
Měsíc vydání:03
Vazba:pevná
Počet stran:312
Doporučená
prodejní cena:
239
Anotace:Titulní povídka z této sbírky se stala předlohou stejnojmenného a velmi úspěšného filmu (Brokeback Mountain - cena Zlatý lev z Benátek, Oscar za režii) režiséra Anga Leeho. Oslavovaná autorka, milovnice neporušené přírody, v ní žijících prostých lidí a lokálních historek předkládá čtenáři jedenáct dech beroucích příběhů o osamění, násilí a lásce - příběhy zoufalství i neskutečné radosti zasazené do divoké, nehostinné a nádherné krajiny Wyomingu. Autorčinými slovy: "prvky nereálnosti, fantastičnosti a nepravděpodobnosti zbarvují všechny tyto povídky, stejně jako zbarvují skutečný zdejší život. Už úsilí, s nímž v tomto tvrdém a nemilosrdném místě usilují rančeři o obživu, je fantaskní."
Titulní povídka získala již v roce 1998, kdy byla publikována v The New Yorker, ceny O. Henry Short Story Award a National Magazine Award a povídka The Half-Skinned Steer (Polostažené dobytče) byla vybrána do sbírky The Best American Short Stories 1998 a Johnem Updikem do The Best American Short Stories of the Century.
Žánr:beletrie překladová
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016